Klubbens materiel

Gjøl Ro & Kajakklub er en forholdsvis ny klub (stiftet i 1989) og har igennem de første år af klubbens levetid, udvidet bådparken ved at indkøbe brugte inriggerbåde fra andre større danske roklubber.
Men i de senere år er lykkedes, ved hjælp af målrettet opsparing og hjemsøgte fondsmidler, at få samlet penge nok sammen, så vi kunne købe et par nye inriggerbåde i glasfiber.

Hos kajakfolket er det også lykkedes at få sat tingene i system. Kajakafdelingen har de senere år lykkedes med at få opgraderet klubbens havkajakker således at vi efterhånden har et meget bredt udvalg af gode kajakker på hylderne, som kan imødekomme, alle typer roeres ønsker til en god kajak.

Robåde

Inriggeren er en stabil bådtype, hvor man ror med en åre. Den er udviklet til Danske farvande,  og bruges til de daglige roture samt langture.

Det er muligt at ro i nogen bølgegang , og her må der tages hensyn til mandskabets erfaring og styrke.
En 2 åres inrigger er ca. 1,05 m. bred og 8,5 m. lang , og en 4 åres 10,5m.lang.

Vi ror typisk 20 min. mellem hvert skift så at man ror i begge sider og får et skift på styrmands pladsen
Det er styrmanden der har indskrevet mandskabet der har det overordnede ansvar.

Outriggeren er en smal bådtype som fortrinsvis bruges til kaproning.
Det kræver stille vand for at kunne ro disse bådtyper , og en vis erfaring.

Gig båden er en kombination af de to typer.
Ro afdelingen råder over følgende både.

Inrigger både:
1 stk. 4 åres inrigger, træ
1 stk. 4 åres inrigger, glasfiber
1 stk. 2 åres inrigger, glasfiber
3 stk. 2 åres inrigger, træ

Gig både:
1 stk. dobbelt schuller
1 stk. single schuller
1 stk 4 åres

Kajakker

I Gjøl Ro & kajakklub har vi valgt at satse helhjertet på Havkajakken da den som navnet antyder, er rigtig velegnet til et forholdsvis åbent farvand, idet den har en god stabilitet og er sødygtig i forholdsvis hårdt vejr, hvilket passer rigtig godt til vores rofarvand hvor vestenvinden ret ofte har godt fat.

Havkajakker
1 stk. Hasle Explorer
1 stk. Hasle Excursion
3 stk. Rainbow Oasis
1 stk. Aquarius
4 stk. Hp Scorpio
2 stk. Valley Avocet
1 stk. Capella 160
1 stk Capella 166
3 stk. North Shore
1 stk. Esky Ventura
1 stk. Taha Marine Midi
1 stk. Wildermess
1 stk. Riot Britanny
1 stk. Valley Nordkap
2 stk. Arrow Play Mv

Turkajakker
1 stk. Coastline

Ud over dette udvalg af kajakker har klubben selvfølgelig også veste, spraydækkener og pagajer til fri afbenyttelse.